top of page
Featured Posts

ONDERZOEK naar Mindfulness en Adolescente Vluchtelingen


Kan een mindfulness training de levenskwaliteit van niet-begeleide minderjarige jongeren verbeteren en zullen ze na de training minder stress, angst en negatieve gevoelens ervaren? Dit is de onderzoeksvraag die KU Leuven stelt in een project in samenwerking met de stichting Minor Ndako, die adolescente vluchtelingen in België opvangt.

De jongeren ontvangen een training die is aangepast aan de multi-culturele, psychische en fysieke eisen van deze jonge vluchtelingen.

Mindfulness Projects >>>

WIJ, JONGEREN, HEBBEN DUBBELE MOEITE ONS TE HANDHAVEN IN EEN TIJD WAARIN ALLE IDEALISME VERNIELD EN VERPLETTERD WORDT, WAARIN DE MENSEN ZICH VAN HUN LELIJKSTE KANT LATEN ZIEN, WAARIN GETWIJFELD WORDT AAN WAARHEID, RECHT EN GOD.

- Anne Frank

Een Samenwerkingsproject: KU Leuven en vzw Minor Ndako

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen KULeuven en vzw Minor Ndako. vzw Minor Ndako te Anderlecht vangt een aantal niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op en biedt hen onderdak en zorg.

Meer informatie: Katleen Van der Gucht Katleen.VanderGucht@ppw.kuleuven.be

Katlelen is als post-doctoraal wetenschappelijk medewerker verbonden aan KU Leuven, Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen.

Recent Posts
Archief
Zoek op Label
bottom of page