Featured Posts

MBSR voor getraumatiseerde vluchtelingen en asielzoekers

13 May 2015

Ingrid van den Hout en Pauline van Zon

Als de nood hoog is, is de aandacht nabij

 

Mindfulness als therapeutische methodiek is in opkomst. Een invloedrijke training op dit gebied is de ‘Mindfulness Based Stress Reduction’ (MBSR) van Jon Kabat-Zinn. In Nederland wordt dit 'Stressreductie door Aandachttraining' genoemd.

Bij Equator, behandelprogramma voor getraumatiseerde asielzoekers en vluchtelingen van het AMC De Meren in Amsterdam, wordt een aangepaste vorm van MBSR voor deze doelgroep ontwikkeld. In dit artikel vind je een beschrijving van de methodiekontwikkeling...   lees verder >>>

Please reload

15 Januari 2021 Webinar David Treleaven Trauma-sensitiviteit voor Mindfulness Trainers

September 6, 2020

1/4
Please reload

Recent Posts

March 29, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Zoek op Label