top of page
Featured Posts

MOMENTje ... even lezen Kwartaalbrief oktober 2015

Intro

Korte dagen, lange nachten. Herfst en de wintermaanden die er aankomen. Kijk je in aanleg al naar de donkere kant van het leven, dan kunnen grijze dagen je gemakkelijk mee trekken in neerslachtig-heid. Onbenoemde, weggestopte of verzwegen dingen zullen dan gemakkelijk door je hoofd gaan spoken, als voedsel voor de malende geest. Zo blijf je vanuit een niet-bewustzijn hangen in somberheid. In mindfulness leer je stemmingen herkennen en benoemen. Dat helpt ze los te laten. Het vraagt enkel een sterk en blijvend engagement om onder andere de meditaties te blijven beoefenen.

Website

Vzw MOMENT heeft haar website in een nieuw kleedje gestoken, beter gestructu-reerd en functioneler. Ben je lid van vzw MOMENT - trainer, pratitioner of onderzoeker - dan staan je gegevens op de website.

Check je even of jouw gegevens correct zijn?

Klik hier:

http://www.mindfulmoment.be/#!trainers/cm6i

Lidmaatschap vzw MOMENT verlengen

Binnenkort ontvang je een betalingsuitnodiging om je lidmaatschap te verlegen. Vermits de vereniging op 5 november haar de tweede verjaardag viert, nodigen we je uit om een collega - mindfulness trainer, - practitioner of - onderzoeker - te adviseren lid te worden. Zowel jij als je collega zullen dan gratis kunnen deelnemen aan het nieuwjaarsevent op 30 januari of een ander event vóór 15 mei 2016.

Volg je een opleiding in een op mindfulness gebaseerde benadering, dan ben je van harte welkom als aspirant-lid en kun je inschrijven als sympathisant.

Dialoog met Bart Upekshadaka

Op 3 oktober 2015 konden vond er een MOMENT dialoog plaats met Bart Upekshadaka. Bart is de oprichter van de vzw Breathworks Mindfulness in België. Verbondenheid ervaren met collega's, steun vinden bij elkaar, feedback kunnen ontvangen, verdeeldheid overstijgen, samenwerken om mindfulness voor veel mensen toegankelijk te maken en nieuwsgierigheid naar het thema waren de meest genoemde motieven voor de komst van de aanwezige mindfulness-trainers, practitioners en onderzoekers.

Lees meer:

MOMENT Dialoog met-Bart Upekshadaka van Breathworks-Mindfulness

Onderwijs Commissie van vzw MOMENT

Hoe breng je onderwijsinstellingen, leerkrachten, leerlingen en misschien ook wel ouders in contact met mindfulness? De commissie Onderwijs buigt zich over deze vraag en onderzoekt hoe mindfulness nog beter ingang in de onderwijswereld kan vinden.

Lees meer:

Commissie Onderwijs van vzw MOMENT - Ontwikkelingen

MOMENTje

De redactie van vzw MOMENT nodigt je uit om een bijdrage te leveren aan MOMENTje, de Kwartaalbrief van de vereniging. De Inleverdatum voor de eerstvolgende uitgave is 15 december a.s.

Lees meer:

Jouw bijdrage aan MOMENTje

Events

Dialoog over de ETHISCHE ASPECTEN en de VALKUILEN van Mindfulness met Edel Maex.

Meer info hier: http://www.mindfulmoment.be/#!agenda/c1b8l

Events van zusterverenigingen en anderen

Tot 30 oktober kan je nog gratis deelnemen aan het ONLINE MINDFULNESS SUMMIT.

Alle info vind je hier:

ONLINE-MINDFULNESS-SUMMIT-oktober-2015

EAMBA-Europese retraite voor mindfulness trainers

2-6 januari 2016 in Nederland

RETRAITE-EAMBA-januari-2016

Retraite met Tara Brach

De datum 17-21 juni 2016 kun je alvast in je agenda zetten.

Meer info volgt zodra beschikbaar: RETRAITE-Tara-Brach-juni-2016

Events van anderen die relevant zijn voor onze leden

Je kan deze events melden via moment@mindfulmoment.be

Het moet gaan om retraites voor mensen die al ingevoerd zijn in mindfulness, om vervolgscholing en -vorming voor degenen die benaderingen die op mindfulness zijn gebaseerd in hun beroepsuitoefening integreren.

Recent Posts
Archief
Zoek op Label
bottom of page