top of page
Featured Posts

OPROEP: Deelnemen aan onderzoek effecten mindfulness op planen & uitstellen.


Onderzoek naar het effect van mindfulness meditatie
op planning en uitstelgedrag

Eline Bosch volgt de master sociale psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Voor haar afstudeerscriptie doet zij onderzoek naar het effect van mindfulness meditatie op planning en uitstelgedrag. Haar hypothese op basis van wetenschappelijke literatuur is dat het volgen van een 8-weekse mindfulness cursus, zal leiden tot betere planningsvaardigheden en een mindere mate van uitstelgedrag.

Zij wil dit op drie manieren meten, middels (1) de ‘General Procrastination Scale’ voor het meten van uitstelgedrag; middels (2) de ‘Mindful Attention Awareness Scale’ voor het meten van de kerneigenschappen van mindfulness en (3) de ‘Tower of London test’ voor het meten van planning als executieve functie. Deze drie onderdelen zijn geïntegreerd in één online vragenlijst, die per mail verspreid kan worden.

Wil je meewerken aan dit onderzoek?

Lees meer in bijgevoegde brief die zij schreef om medewerking te vragen voor haar onderzoek; daaraan heeft zij ook haar research proposal toegevoegd.

Recent Posts
Archief
Zoek op Label
bottom of page