Featured Posts

MOMENT-Dialoog 10 juni 2017 over Mindful Eating  met Caroline Baerten

 

 

 

10 juni 2017

MOMENT dialoog over

Mindful Eating  met Caroline Baerten

 

Locatie: Leuven

 

 

 

 

Klik hier voor aanmelding.

 

 

 

15u30 – 17u00 MOMENT dialoog over Mindful Eating  met Caroline Baerten.

(voorafgaand voorafgaand: 14u00 – 15u00 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats).

 

 

Mindful Eating is een op mindfulness gebaseerde training die de lacunes van de klassieke voedingswetenschap tracht in te vullen. Eten is een complex en geconditioneerd proces waar gedachten, emoties en lichaam zijn betrokken. Vaak eten we niet uit louter honger maar speelt de perceptie van stress een bepalende rol.

 

Eten en de relatie tot voedsel zijn als toegangspoorten om onze innerlijke leefwereld te ontdekken. Mindfulness creëert de voorwaarden om - ‘in full catastrophe living’- de meest evenwichtige (voedings-)keuzes te kunnen maken. Door aandacht te geven aan de zintuigen, gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen kunnen we ons meer bewust worden hoe, wanneer, waar, wat en waarom we eten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindful Eating biedt de kans om duidelijker de verbinding tussen lichaam, geest en hart te ontdekken. Maar het gaat verder dan louter opmerken. Het betekent op een authentieke en milde wijze contact maken met onze menselijke natuur en tegelijkertijd inter-zijn met de omgeving en aarde. Tijdens de lezing zullen de kernelementen van de Mindful Eating, Conscious Living training (ME-CL) belicht worden.

 

 

 

Please reload

15 Januari 2021 Webinar David Treleaven Trauma-sensitiviteit voor Mindfulness Trainers

September 6, 2020

1/4
Please reload

Recent Posts

March 29, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Zoek op Label