top of page
Featured Posts

MOMENT-Dialoog 10 juni 2017 over Mindful Eating  met Caroline Baerten


10 juni 2017

MOMENT dialoog over

Mindful Eating met Caroline Baerten

Locatie: Leuven

Klik hier voor aanmelding.

15u30 – 17u00 MOMENT dialoog over Mindful Eating met Caroline Baerten.

(voorafgaand voorafgaand: 14u00 – 15u00 vindt de Algemene Ledenvergadering plaats).

Mindful Eating is een op mindfulness gebaseerde training die de lacunes van de klassieke voedingswetenschap tracht in te vullen. Eten is een complex en geconditioneerd proces waar gedachten, emoties en lichaam zijn betrokken. Vaak eten we niet uit louter honger maar speelt de perceptie van stress een bepalende rol.

Eten en de relatie tot voedsel zijn als toegangspoorten om onze innerlijke leefwereld te ontdekken. Mindfulness creëert de voorwaarden om - ‘in full catastrophe living’- de meest evenwichtige (voedings-)keuzes te kunnen maken. Door aandacht te geven aan de zintuigen, gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen kunnen we ons meer bewust worden hoe, wanneer, waar, wat en waarom we eten.

Mindful Eating biedt de kans om duidelijker de verbinding tussen lichaam, geest en hart te ontdekken. Maar het gaat verder dan louter opmerken. Het betekent op een authentieke en milde wijze contact maken met onze menselijke natuur en tegelijkertijd inter-zijn met de omgeving en aarde. Tijdens de lezing zullen de kernelementen van de Mindful Eating, Conscious Living training (ME-CL) belicht worden.

Recent Posts
Archief
Zoek op Label
bottom of page