top of page
Featured Posts

11 november 2016: Jotika Hermsen eregast op de jaardag van VVM: Uitnodiging


Op vrijdag 11 november 2016 organiseert onze Nederlandse zustervereniging VVM - Vereniging voor Mindfulness - haar Jaardag op De Landgoederij te Bunnik (www.delandgoederij.nl).

Uitnodiging VVM >>

VVM heeft - net als VMBN - een ruilafspraak met vzw MOMENT: als lid van vzw MOMENT kun je aan ledenprijs deelnemen aan de events georganiseerd door VVM.

aanmelden direct via VVM >>

Programma

09:30 uur: De Algemene Ledenvergadering (leden van vzw MOMENT hebben geen toegang) 11:15 uur: Reflectie op het vak van mindfulnesstrainer, door middel van intervisie

11:45 uur: In subgroepen aandacht voor intervisie en netwerken per regio 12:30 uur: Netwerk mogelijkheid en lunch 13:30 uur: Jotika Hermsen - eregast 16:45 uur: Sluiting

Jotika Hermsen (1932) is een van de weinige vrouwelijke

boeddhistische leermeesters in Nederland. Ze was 24 jaar lang non, werd actief in de feministische beweging en legde na haar uittreden uit de katholieke kerk haar geloften af in het Theravada-boeddhisme.

Jotika heeft in Nederland veel betekend voor de ontwikkeling van de Boeddhistische gemeenschap en de toepassing van de boeddhistische leer in de Nederlandse maatschappij. Tot 2010 gaf zij leiding aan Sangha Metta in Amsterdam. In 2005 ontving ze de ‘Outstanding Woman in Buddhism Award’ van de Verenigde Naties, vanwege haar jarenlange inzet voor de verspreiding van de leer van de Boeddha. Voor velen is zij de ultieme belichaming van metta, oftewel liefdevolle vriendelijkheid.

Recent Posts
Archief
Zoek op Label
bottom of page