top of page
Featured Posts

29 oktober 2017: Dag van de STILTE


Graag vestigen wij uw aandacht op de

'Dag van de Stilte' die dit jaar op zondag 29 oktober 2017 plaatsvindt, zoals elk jaar in het weekeinde wanneer we overgaan van zomertijd naar wintertijd.

Het belang van stilte, rust en ruimte kan moeilijk worden overschat. In meer dan één opzicht staat leefkwaliteit binnen de hedendaagse samenleving sterk onder druk.

De laatste jaren zijn almaar meer mensen en overheden zich bewust van de noodzaak van verstilling en kwaliteitsvolle aandacht. Geen overbodige luxe, Vlaanderen en Nederland behoren immers tot het dichtstbevolkte deel van

West-Eu­ropa waar stilte een bijzonderheid aan het worden is.

Waerbeke vzw (de sociaal-culturele beweging voor stilte, rust en ruimte) is ervan overtuigd dat deze jaarlijkse campagne extra kansen biedt om mindfulness onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Daarom nodigt Waerbeke vzw organisatoren van mindfulness activiteiten uit om mee te werken aan de

'Dag van de Stilte'.

Naast meditatie-bijeenkomsten zijn ook andere activiteiten mogelijk zoals (begeleide) stiltewandelingen en passende acties in parken of groene plekken in de stad.

Je kan je activiteit aanmelden op www.dagvandestilte.be. Stilteactiviteiten kunnen ook eerder in september of oktober plaatsvinden in aanloop naar de 'Dag van de Stilte'. Waerbeke biedt sinds kort ook de mogelijkheid om stilte- en mindfulness bijeenkomsten met een vast of regelmatig karakter aan te melden op www.destilteopzoeken.be.

Deze website beoogt vraag en aanbod op dit vlak met elkaar in contact te brengen. Neem hier alvast een kijkje. Wellicht kan ook uw aanbod toegevoegd worden aan dit platform. Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op met het Waerbeke-team via info@waerbeke.be.

Tags:

Recent Posts
Archief
Zoek op Label
bottom of page